fbpx

ZAKAJ VAŠE DIETE SPODLETIJO

Ste se kdaj spraševali, zakaj se ne morete držati diete? Zakaj vam kljub močni volji diete vedno znova spodletijo? Mogoče vam v teh nekaj alinejah lahko odgovorimo na vaša vprašanja.
✅ Hrana ima poleg kalorične vrednosti tudi spodbujevalno vrednost. To je osebna stvar in hrana, ki ima visoko spodbujevalno vrednost je zelo problematična, ko hočemo omejiti vnos. To je po navadi tista hrana, pri kateri se ne morete kontrolirati, ko jo jeste (npr. čips in ostali junk food, ki je znan po tem, da ga ne moreš nehati jesti, ko enkrat začneš. Morda je to za vas katera druga hrana in ne čips. Morda je čokolada, ali pa vaši najljubši keksi. Bodite pozorni na to hrano in na izzive pred katere vas postavlja.)
✅ Takšno hrano, ki ima visoko spodbujevalno vrednost je potrebno popolnoma izključiti iz jedilnika. To je eden izmed razlogov, zakaj diete spodletijo. Naš cilj pri hujšanju je doseči kalorijski deficit, ampak ne s popolnim odrekanjem hrani, temveč z nadomeščanjem za drugo manj kalorično hrano.
✅ Popolno izločanje določene hrane iz jedilnika (razen v primeru, če imate za to dober zdravstveni razlog) je neumno. Zato vam diete ponavadi spodletijo, ker se odrečete hrani, ki jo obožujete iz nekih emocionalnih razlogov. Bodite pozorni na to katera hrana je to in kako ob njej reagirajte, ter nehajte jesti zaradi čustev. Tudi nehajte se prepričevati, da neke hrane ne smete jesti, ker boste sicer še bolj hlepeli po njej.
✅ Diete vam padajo v vodo tudi zaradi tega, ker pretirano zmanjšate vnos kalorij. Telo je pametno in bo zahtevalo določeno število kalorij. Lahko se spopade z malimi primanjkljaji, velike razlike pa bo le s težavo nadomestilo.
✅ Grešni obrok. To je eden izmed največjih fejlov, ki je prišel iz sveta bodybuildinga. Če ta obrok poimenujete grešni, boste avtomatsko že zaradi tega poimenovanja imeli občutek krivde, da tega ne bi smeli jesti. In na ta način ne gradite zdravega odnosa povezanega s hrano.
✅ Diete vam propadajo tudi zato, ker se odrečete užitku oz. vsem tistim lepim stvarem povezanih s hrano z izgovorom, da ste na dieti. Odrekate se zmenkom, druženjem s prijatelji itd. Prenehajte s tem. Saj ni nujno da na pijači ravno pijete koktejl, kot ga oni in ni nujno, da pri kosilu zunaj jeste ravno visoko kalorično pico.
To je le nekaj izzivov s katerimi se je potrebno spospasti, pa bo vaša preobrazba veliko boljše tekla. Za več uporabnih člankov spremljajte našo spletno stran www.fittovarna.com, če pa potrebujete kakršnokoli pomoč pri hujšanju, pa smo vam na voljo v FIT Tovarni ali preko maila na info@fittovarna.com.
Vir: Phil Learney

Mogoče vas zanima tudi:

osebni trening | Fit Tovarna

Zakaj potrebujem osebnega trenerja?

Ljudje smo si med seboj različni, imamo različne okuse, poglede, mnenja, preference, specifike in na koncu tudi različna priučena znanja ter izobrazbe.

Vaše telo ne želi, da izgubite težo

Vaše telo ne želi, da izgubite težo

Se sprašujete, zakaj po koncu vsake diete pridobite izgubljeno težo nazaj? In morda še kakšen kilogram zraven? Medtem ko je lahko razlogov

Leave a Comment

Scroll to Top

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi elastiko

Tukaj izbereš težavnost elastike, rdeča je lažja in črna je težja