fbpx

IZKORISTITE PREDNOSTI LETNEGA ČASA

Zima. Sneg. In avtomatsko imamo v glavi, da to pa res ni pravi letni čas za rekreacijo zunaj. Razen, če smučamo ali deskamo. To je prva napaka, ki jo počnemo. Razmišljamo v napačni smeri. Ravno sneg je tisti, ki poskrbi za super rekreacijo v zimskih dneh. Sploh, če se odločimo za pohod po enem izmed okoliških hribov. Če nam strmine niso najbolj ljube, izberimo lažjo pot. Ena super destinacija za nas Mariborčane je tura od Bellevueja do Ruške koče (Areha po domače). 7,2 kilometra hoje v eno smer po bolj ali manj ravnem terenu bo poskrbelo za to, da se bomo dodobra razmigali, neverjetna tišina in umirjenost narave pa bosta pomagala pri tem, da se bomo tudi notranje umirili in si nabrali moči za teden, ki je pred nami.
Tukaj pa je nekaj razlogov zakaj vam priporočamo redno telesno aktivnost.
1) Nadzor teže
Redna telesna vadba preprečuje kopičenje maščob na telesu oziroma pomaga ohranjati težo, ki smo jo dosegli s hujšanjem. Preprosto: ko ste fizično aktivni, kurite kalorije. Bolj ste aktivni, več kalorij pokurite.
Če ne morete vsaki dan v fitnes, nič hudega. V Fit tovarni priporočamo trening 3x tedensko, ostale dni pa priporočamo druge oblike telesne aktivnosti, kot je hoja (sprehodi, hoja do službe, v trgovino), uporaba stopnic namesto dvigala, aktivna igra z otroci itd.
2) Telovadba je odlično zdravilo!
Vas skrbijo srčne bolezni? Se želite izogniti ali znebiti visokega krvnega pritiska? Ne glede na vašo (trenutno) težo boste s telesno aktivnostjo spodbudili delovanje lipoproteinske lipaze, encima, ki razkraja trigliceride in pomaga tvoriti »dobri« holesterol HDL. Ta korist, ki je pravzaprav »dva-v-enem«, zmanjšuje tveganje za srčno-žilne bolezni.
Z redno telesno vadbo lahko uspešno nadzorujete številne druge zdravstvene probleme, kot je presnovni sindrom, diabetes tipa 2, artritis, znižate verjetnost kapi itd.
3) Vadba izboljša počutje
Želite spodbuditi vaš energijski sistem? Ali pa želite sprostiti jezo, ki se vam je nabrala čez dan? K temu pripomore že zgolj 30 minut hoje; trening s trenerjem, ki razume vaše stanje in potrebe, pa še toliko bolj. Dokazano je, da telesna aktivnost stimulira različne možganske kemikalije, ki lahko povzročijo, da se počutite bolj srečni in sproščeni.
Če boste bolj redno vadili, boste (najverjetneje) tudi vplivali na svojo postavo, s čimer boste imeli boljšo samopodobo in zvišali samozavest.
4) Energijska injekcija
Vas vsakodnevne aktivnosti utrudijo? Z redno fizično aktivnostjo, predvsem s treningi v fitnesu, boste povišali svojo mišično moč in vzdržljivost, hkrati boste z vadbo svoje telo napolnili s kisikom in nutrienti, kar vam bo pomagalo pri izvajanju vsakodnevnih opravil.
5) Boljše boste spali
Se trudite zaspati? Redna telesna aktivnost vam bo pomagala lažje zaspati ter poskrbeti za boljši spanec. Edino, na kar pazite, je to, da ne telovadite preveč blizu vašega časa za spanje, sicer boste imeli preveč energije in ne boste mogli zaspati.
6) Iskrica v spolnem življenju
Ste preveč utrujeni ali mislite, da niste več fit za fizične intimnosti? Redna telesna aktivnost zagotovo dvigne energijski nivo, vpliva na videz in posledično, izboljša spolno življenje.
Ampak to ni vse: redna fizična aktivnost lahko poveča stopnjo vzburjenosti pri ženskah, prav tako imajo moški, ki redno trenirajo, manj težav z erekcijo kot tisti, ki ne trenirajo 🙂
7) Vadba je zabavna in pomeni tudi druženje!
Vadba in telesna aktivnost sta (lahko) zabavni, saj vam omogoča, da se sprostite, da uživate v naravi ali v družbi trenerja ali trening partnerja v fitnesu. V Fit tovarni so naši vadeči naša družina in pri nas se vsi počutijo kot doma.
Če boste vsak teden imeli vsaj 150 minut telesne aktivnosti, boste vsekakor naredili veliko dobrega zase in za svoje telo. Če boste želeli več kot le vsakodnevni sprehod ali tek v naravi, se oglasite pri nas. Vrata FIT Tovarne so vam na stežaj odprta. Lahko pa nam seveda tudi kadarkoli pišite na info@fittovarna.com.

Mogoče vas zanima tudi:

osebni trening | Fit Tovarna

Zakaj potrebujem osebnega trenerja?

Ljudje smo si med seboj različni, imamo različne okuse, poglede, mnenja, preference, specifike in na koncu tudi različna priučena znanja ter izobrazbe.

Vaše telo ne želi, da izgubite težo

Vaše telo ne želi, da izgubite težo

Se sprašujete, zakaj po koncu vsake diete pridobite izgubljeno težo nazaj? In morda še kakšen kilogram zraven? Medtem ko je lahko razlogov

Leave a Comment

Scroll to Top

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi elastiko

Tukaj izbereš težavnost elastike, rdeča je lažja in črna je težja