HUMUS

Humus je po svetu zelo cenjena jed, pri nas pa še vedno dokaj nepoznana. Tisti, ki so jo že poskusili, so po večini postali njeni veliki oboževalci.
V trgovinah z zdravo prehrano najdete ogromno različic, priporočamo pa vam, da, zaradi dodanih aditivov, raje humus pripravljate kar doma. Priprava je res čisto preprosta, potrebujete pa le nekaj osnovnih sestavin in blender.
Potrebujete: 
– Čičeriko – 400 g
– Strok česna
– Žlico tahinija
– Eno limono
– Ekstra deviško olivno olje
Odcedite čičeriko in jo dajte v mikser. Olupite in dodajte česen in tahini, žlico olivnega olja in limonin sok. Vse skupaj začinite z malo morske soli in začnite miksati. Vmes malo ustavite mikser, ter z žlico poberite vse kar je ostalo na robovih in pomešajte s celoto, ter nato mikser še enkrat zaženite.
Poskusite in po želji dodajajte limonin sok ali vodo.
Servirajte s hrustljavo zelenjavo – npr. korenčkom, kumaricami, redkvicami ali paprikami in z lepinjo ali polnozrnatim kruhkom.
Jamie Oliver priporoča celo, da se humus servira z jabolčnimi krhlji.
Za več okusnih receptov spremljajte našo spletno stran www.fittovarna.com ali nam pišite na info@fittovarna.com.

Mogoče vas zanima tudi:

CIMETOV SMOOTHIE

Ideja za hitro in lahko večerjo. CIMETOV SMOOTHIE. Za ta odličen cimetov smoothie potrebujete le nekaj osnovnih sestavin. ✅ Mandljevo mleko ✅

KAKO TELOVADITE IN JESTE NA MORJU?

Poletje je čas, ko se velikokrat pregrešimo pri hrani. In ni nam jasno kako je možno, da po dveh tednih morja pridemo

PREMERJAJTE IN PRIMERJAJTE

Hoja v fitnes je velikokrat povezana s potrebo oziroma željo po preoblikovanju telesa. Takšnem ali drugačnem. In naš um je nastavljen tako,

Leave a Comment

Scroll to Top