fbpx

Pogoji poslovanja


SPLOŠNI POGOJI ZA FITNES – KLIKNI TUKAJ

Splošni pogoji poslovanja – FIT Tovarna trgovina

Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne trgovine www.fittovarna.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletno trgovino www.fittovarna.com upravlja ponudnik: podjetje MOTUS, Mitja Marguč s.p., Orešje 32, 2250 Ptuj, matična št. 9206825000.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.fittovarna.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku,
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo o postopku ob pritožbi, vključno z vsemi kontaktnimi podatki.

Cene

Cena velja za vse obiskovalce spletne trgovine www.fittovarna.com.

Vse cene so izražene v evrih in vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil.

V kolikor se med ponudbo pojavi artikel brez cene oz. je ta vrednosti 0,00 eur gre za sistemsko napako pri dodajanju artiklov ali posodabljanju ponudbe,  zato cena v tem primeru ne velja in tak artikel ni v prodaji oz. se za njega ne more izvršiti nakup.

Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko interneta se ponudba trgovine www.fittovarna.com ažurira in spreminja pogosto in hitro. Navedena cena velja za nakup preko interneta v primeru takojšnjega 100% plačila preko paypal, po povzetju ali plačila predračuna z nakazilom na TRR.

Načini plačila

V trgovini www.fittovarna.com ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Paypal
 • plačilo z kreditno kartico

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom kupcu, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun).

Izdaja računa

www.fittovarna.com po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo. Kupec z oddajo naročila potrdi, da je seznanjen z vsebino pogojev poslovanja.

Postopek nakupa

 1. Registracija novega uporabnika ni potrebna za izvedbo nakupa.
 2. Naročilo v čakalni vrsti

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tej stopnji ima kupec v roku 1 ure možnost preklicati naročilo. Preklic naročila mora kupec v navedenem roku po prejeti potrditvi naročila poslati na naslov info@fittovarna.com.

Kupcu/uporabniku so izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni na spletni strani ponudnika, natančneje v rubriki “Moj račun”.

 1. Naročilo potrjeno

Po preteku dveh ur od sprejema naročila v čakalno vrsto, vendar največ v 2 delovnih dneh, ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

 1. Plačilo izvedeno

Po izvedenem plačilu (paypal ali TRR), ponudnik označi nakup potrjen. V primeru plačila po povzetju, se ta korak preskoči.

 1. Blago odposlano

Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti ali telefonu obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračanja blaga, kako odstopa v primeru zamude pri dostavi in v primeru pritožbe.

Uporaba kode za popust:

Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Vrednost vašega naročila mora biti vsaj 1 € višja od vrednosti kode za popust. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.

V istem koraku v polje Darilni bon, promocijska koda, koda za popust vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi. V primeru, da želite istočasno izkoristiti več kod za popust, jih v polje vnesite istočasno in jih ločite z vejico ali presledkom. Nato kliknite gumb Uporabi.

Za nakup enega artikla je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Število kod za popust ne sme presegati števila naročenih različnih artiklov (na primer: ob naročilu 4 artiklov lahko sočasno uporabite največ 4 različne kode za popust).

Ko vpišete kode za popust, se vrednost kod za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku – Povzetek naročil. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Koda za popust je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@fittovarna.com, pri čemer v zadevo/subject napišite besedno zvezo „odstop od pogodbe”), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga; blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Kupec v primeru odstopa od pogodbe sam krije stroške vračila blaga. Drugih stroškov kupec z vračilom nima.

Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Vračilo plačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času, ki pa je posredno odvisen od vršilca dostave. Dostavo paketov opravlja Pošta Slovenije. Predvideni rok dostave znaša 1 do 3 dni, včasih zaradi posebnih okoliščin lahko tudi dlje. V primeru, da paketa ne prejmete v 7 delovnih dneh, to sporočite na telefonsko številko +386 41 34 34 84 ali na email info@fittovarna.com.
Dostava se zaračunava glede na težo.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, lastne raziskave in analize in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Podatke, ki nam jih posredujete v okviru povpraševanja, nam posredujete prostovoljno in na osnovi privolitve v komunikacijo po e-pošti za namen komuniciranja za vaše povpraševanje. Te podatke bomo obdeloval zgolj za potrebe priprave ponudbe in medsebojne komunikacije. Za pravilnost in točnost teh podatkov ste odgovorni izključno sami.

Navedene podatke obdelovalec podatkov potrebuje za obdelavo prejete zahteve (povpraševanje) ter se skladno s 6. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov šteje za obdelavo podatkov zvezi s pogodbo. Kot pogodba se v tem smislu šteje povpraševanje in prodaja izdelkov obdelovalca podatkov.

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila,
 • pošiljatelj mora biti jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne; prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila morajo biti jasno razvidna (upoštevajoč starost) in morajo biti jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, mora biti primerna njihovi starosti in ne sme izkoriščati zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejeti naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov. Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav obrne na ponudnika bodisi telefonsko 041 34 34 84 ali preko elektronske pošte.

Postopek za oddajo pritožb je možen preko elektonske pošte info@fittovarna.com (v zadevo/subject je treba napisati besedno zvezo „pritožba na spletni nakup“) ali pisno na naslov podjetja.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in v nadaljnjih osmih dneh obvestil kupca o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in kupcem izključno pristojno sodišče kupčevega stalnega prebivališča. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo vam prijetno nakupovanje!

O podjetju – prodajalec

Podjetje:
MOTUS, Mitja Marguč s.p.
Orešje 32, 2250 Ptuj

Prodajalec dejansko posluje na naslovu: Fit tovarna, Korenska cesta 31, 2241 Spodnji Duplek, Slovenija

ID za DDV: SI 18836470
Matična številka: 9206825000
Datum vpisa pri registrskem organu: 3. 9. 2022
Registrski organ:  Okrožno sodišče v Mariboru
Pravnoorganizacijska oblika: Samostojni podjetnik posameznik s.p.

Splošni pogoji poslovanja – fitnes fit tovarna in vodeni treningi

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA FIT TOVARNE

 1. UVOD

Silex d.o.o. je nosilec fitnesa Fit tovarna, ki nudi fitnes odprtega tipa ter storitve osebnih treningov in treningov v skupini. Poleg samostojnih treningov v fitnesu, t.i. open gym delujejo v okviru FIT Tovarne tudi osebni trenerji, ki strankam nudijo osebne treninge ter treninge v skupini.

Sestavna dela teh splošnih pogojev sta tudi: Cenik storitev, objavljen na spletni strani Fit tovarne in Pravila fitnesa Fit tovarne.

Predmet teh pogojev je opredelitev pravic in obveznosti Fit tovarne oziroma osebnega trenerja in vadečega v zvezi z uporabo prostorov fitnesa ter izvajanjem treninga v fitnesu.

2. TRENING (OPEN GYM)

Vadeči se ob vpisu v fitnes odloči za enega od ponujenih paketov vadbe v fitnesu (brez vezave, z vezavo, ostalo). Natančen opis paketov je naveden na spletni strani Fit tovarna in se lahko spreminja.

Vadeči je upravičen do treninga v fitnesu, ko poravna mesečno vadnino in ostale morebitne obveznosti.

Mesečna članarina se obračunava za vsak tekoči mesec. Prvih 12 mesecev se naročnina ne more prekiniti, po poteku 12 mesecev pa se lahko prekine z eno-mesečnim odpovednim rokom.

Vadeči je upravičen do uporabe garderob, sanitarij ter vseh naprav v fitnesu. V primeru, da katere od naprav ne zna uporabljati, povpraša prisotnega trenerja. V primeru, da katera od naprav ne deluje ali ne deluje pravilno, mora o tem obvestiti prisotnega trenerja ali drugo osebo. Vadeči ni upravičen do znižanja vadnine zaradi nedelujoče opreme.

Koriščenje fitnes prostorov je mogoče vse dni v obratovalnem času fitnesa.

3. OSEBNI TRENING

Osebni trening se lahko plačuje sproti, ali pa se zakupi mesečni paket (2 oziroma 3 treningi na teden). Obdobje treningov je od prvega do zadnjega v mesecu.

Osebni trening vključuje pripravo personaliziranega programa vadb, spremljanje in vodenje napredka vadečega, meritev EVOLT 360 ter svetovanje glede prehrane (v nadaljevanju: osebni trening). Osebni trening je prilagojen vadečemu ter se lahko glede na psihofizične lastnosti vadečega, ugotovljene med izvajanjem treninga, spremeni oziroma prilagodi.

Osebni trening po teh pogojih ne zajema morebitnih predlaganih prehranskih dodatkov in prehrane, kaliperskih in podobnih meritev ali terapij. Te in druge storitve oziroma nakup blaga se izvede na podlagi posebnega dogovora ter doplačila s strani vadečega.

Ena ura osebnega treninga traja 60 minut ali manj, odvisno od vrste in intenzivnosti treninga. Kadar se osebni trening v tem času ne zaključi, vadeči ni upravičen do (delnega) vračila plačila za trening oziroma koriščenja zakupljenih ur v daljšem časovnem obdobju. Če vadeči na svojo željo ne izkoristi vseh storitev, vključenih v osebni trening, ni upravičen do znižanega plačila vadnine.

Osebni trening se izvaja v prostorih fitnesa Fit tovarna. Vsak vadeči je seznanjen tako s temi pogoji, kot s Pravili fitnesa Fit tovarna. Fit tovarna oziroma osebni trener ne odgovarja za morebitno škodo, ki nastane vadečemu zaradi uporabe prostorov in naprav fitnesa, kot tudi ne za morebitno krajo ali poškodovanje osebnih stvari.

Osebnega treninga, kot je opredeljen v teh pogojih, vadeči ne more prenesti na drugo osebo. Kakršni koli dogovor vadečega s tretjim ni veljaven.

4. SKUPINE (SEMI-PRIVATE)

Trening v skupini se šteje za obliko osebnega treninga, zato zanj veljajo enaka pravila kot za osebni trening, ter dodatno:

 • Treningi se izvajajo ob vnaprej dogovorjenih urah. Ure, ki se jih vadeči ni udeležil, se ne nadomeščajo. Ura treninga se izvede s preostalimi vadečimi, razen v primeru, če se takšne ure ne bi udeležila večina vadečih. Kadar je število vadečih, ki bi prišli na dogovorjeno uro skupinskega treninga, 2 ali manj, se ura treninga ne izvede. Vadeči lahko v tem primeru samostojno izvede trening v fitnesu;
 • Treningi praviloma potekajo 3x tedensko, razen v primeru praznikov ali drugih dela prostih dni. V tem primerih se treningi praviloma ne nadomeščajo, razen če se trener in vadeči dogovorijo drugače;
 • Treningi so pripravljeni glede na potrebe skupine. Osebni trener poskuša v čimvečji meri upoštevati posebnosti posameznika, vendar zaradi narave vadbe to ni mogoče storiti popolnoma. Vadeči se zavedajo tega ter trenerja po potrebi sproti opozarjajo na morebitne pomanjkljivosti in prilagoditve vadbe.

5. HIBRIDNI SISTEM TRENINGOV oz. ON-LINE SISTEM

Hibridni oziroma on-line treningi potekajo na način, da stranka:

 • ON LINE: trenira v fitnesu po svojem izboru, mesečno pa od FIT TOVARNE prejme plan treningov ter stalno (on-line) podporo trenerja.
 • HIBRID: Trenira v fitnesu FIT TOVARNA ter mesečno prejme plan teningov ter stalno (on-line) podporo treneja.

Niti hibridni, niti on-line sistem treninga ne vključuje osebnega treninga, temveč se le-ta posebej doplača.

Osnovna cena hibridnega oz. on-line treninga je objavljena na spletu, ter se po pogovoru s stranko, upoštevaje njene želje, dogovori na uvodnem posvetu.

6. PRAVICE IN OBVEZNOSTI VADEČEGA

Vadeči ob vpisu dobi kartico, ki vadečemu omogoča vstop v fitnes. Kartica ni prenosljiva, vsaka (posamična) zloraba (npr. posojanje kartice ipd) se kaznuje s pogodbeno kaznijo 50,00 eur, ob ponovitvi kršitve pa s prekinitvijo naročnine ter nadaljnih vadb/osebnnih treningov v fitnesu in odvzemom kartice.

Vadeči mora pred pričetkom treninga (osebnega, v skupini ali samostojnega) osebnemu trenerju posredovati vse relevantne informacije, ki so pomembne za izvedbo treninga, predvsem pa informacije o zdravstvenem stanju (počutju), morebitnih boleznih, zdravstvenih težavah ipd. Vadeči ob pričetku treningov izpolni zdravstveni vprašalnik in podpiše izjavo, da je v dobrem zdravstvenem stanju oziroma sporoči vse informacije, ki bi lahko vplivale na izvedbo treningov. Vadeči mora prav tako med samo izvedbo vaj osebnega trenerja oziroma drugega prisotnega v fitnesu sproti obveščati o morebitnih bolečinah, težavah in drugih znakih v zvezi s svojim počutjem in zdravjem, ki jih opazi. Vadeči se izrecno odpoveduje kakršnim koli odškodninskim zahtevkom tako zoper Fit tovarno kot zoper osebnega trenerja iz naslova vpliva vadbe na njegovo zdravje in/ali počutje.

Vadeči s podpisom izjave izjavlja, da se zaveda, da lahko izvajanje vaj v okviru treninga kljub upoštevanju navodil osebnega trenerja (velja za osebne treninge in treninge v skupini) ter varnostnih pravil pri uporabi naprav, s katerimi se izvajajo vaje, povzroči poškodbe in bolečine, zaradi česar se izrecno odpoveduje kakršnim koli odškodninskim zahtevkom iz tega naslova tako zoper Fit tovarno kot zoper osebnega trenerja. Vadeči izvaja vse vaje na lastno odgovornost.

Vadeči mora na dogovorjene ure osebnega treninga prihajati pravočasno, v primerni športni opremi in čistih športnih copatih. Zaradi zamude vadečega, ki je vadeči ni v naprej napovedal, se ure treninga ne podaljšujejo, prav tako pa zaradi krajše ure vadeči ni upravičen do (delnega) vračila plačila za osebni trening. V primeru zamude, daljše od 15 minut, lahko trener trening odpove.

Kadar se vadeči posamezne ure osebnega treninga ne more udeležiti, mora to sporočiti osebnemu trenerju vsaj 24 ur pred začetkom treninga. V tem primeru se vadeči in osebni trener dogovorita za drug termin. Nadomestni termin treninga je vključen v ceno osebnega treninga. Vadeči lahko svojo odsotnost sporoči v krajšem času od prej navedenega le izjemoma v izrednih primerih, v primeru bolezni ipd.

Vadeči se udeležuje treningov / vadb in izvaja vse vaje prostovoljno. Vadeči lahko kadarkoli prekine z vadbo in/ali osebnim treningom. V primeru neupravičene prekinitve osebnega treninga, kot npr. iz razlogov, navedenih v naslednjem odstavku te točke ter drugi neupravičeni razlogi, vadeči ni upravičen do povračila denarja. V primeru upravičene prekinitve je vadeči upravičen do sorazmernega povračila plačila oziroma izvedbe nadomestnega termina treninga.

Vadeči se morajo v fitnesu obnašati dostojno, skladno s Pravili fitnesa Fit tovarne ter temi splošnimi pogoji. Med drugim je prepovedano: napadi na druge osebe v fitnesu oziroma na osebnega trenerja, grožnje, žalitve, spolno nadlegovanje, storitev kaznivega dejanja… Zaradi takšnih in podobnih kršitev se vadečemu lahko prepove izvajanje posamezne vadbe oziroma se mu onemogoči dostop do prostorov Fit tovarne ter nadaljnje izvajanje vadb v fitnesu. Vadeči v tem primeru ni upravičen do povračila denarja ali kakršnekoli odškodnine.

7. PRAVICE IN OBVEZNOSTI OSEBNEGA TRENERJA

Osebni trener izvaja osebni trening, pripravljen in prilagojen vadečemu oziroma skupini, skladno s priznanimi praksami in smernicami s področja športnih vadb. Osebni trening obsega:

– ob prvem srečanju z osebnim trenerjem pogovor o dosedanjih izkušnjah iz področja fitnesa, zdravja stranke ter želj in pričakovanja strank, priprava načrta športnih aktivnosti, strukturna analiza vadečega ter ugotavljanje njegovega stanja telesne pripravljenosti;

– demonstracijo pravilne izvedbe posamezne vaje;

– nadzor in usmerjanje vadečega pri izvajanju vaj;

– popravljanje vadečega pri izvedbi vaje;

– meritev z EVOLT 360;

– svetovanje glede pravilne prehrane;

– ostalo po dogovoru.

Osebni trener in vadeči se vnaprej dogovorita za uro izvedbe vadbe. V primeru zakupa paketa osebnih treningov pripravi osebni trener časovni razpored vadb, na katerih bo prisoten bodisi sam, bodisi drug osebni trener, skladno z dogovorom z vadečim. V primeru, da izvedba posamezne ure vadbe ni mogoča, mora osebni trener to sporočiti vadečemu vsaj 2 uri pred vadbo. Zaradi neizvedbe vadbe iz razloga, ki je na strani osebnega trenerja, se določi nov termin treninga, ki je zajet v ceno osebnega treninga in se ne zaračuna posebej.

Osebni trener lahko zavrne izvedbo posamezne ure osebnega treninga, če:

– vadeči zamuja dogovorjeno uro za več kot 15 minut, pa tega ni pravočasno sporočil;

– vadeči ne upošteva navodil osebnega trenerja;

– vadeči ne spoštuje pravil fitnesa;

– se vadeči do ostalih obiskovalcev fitnesa obnaša neprimerno (zadnji odstavek prejšnje točke).

V navedenih primerih vadeči ni upravičen do povračila denarja za neizveden trening oziroma za določitev novega termina treninga, ki bi bil zajet v ceni osebnega treninga.

8. CENA IN PLAČILO

Trening v fitnesu prostega dostopa (open gym) se plačuje mesečno vnaprej, skladno s cenikom, objavljenim na internetu oziroma v prostorih fitnesa Fit tovarna. Vadnina se plača mesečno ter se v primeru vezave na 12 mesecev pred potekom leta dni ne more prekiniti.

Cena 1 ure osebnega treninga se obračuna skladno s cenikom, objavljenim na internetu oziroma v prostorih fitnesa Fit tovarna, ter se poravna na podlagi računa, ki ga vadečemu izstavi Fittovarna oziroma osebni trener, praviloma pred začetkom treninga.

Osebni trening se lahko plača z zakupom paketa osebnih treningov (2x ali 3x tedensko), ki jih mora vadeči izkoristiti v posameznem mesecu. Če vadeči prične s treningom sredi meseca, za prvi mesec plača sorazmerni del cene (25% manj za vsak teden, ko stranka še ni trenirala), nato pa se vsak naslednji mesec obračuna storitev v celoti. Ker gre za plačilo pavšala, zaradi katerega je trening cenejši, se treningi ne prenašajo* v naslednji mesec. Cena paketa je odvisna od števila treningov v paketu ter od izkušenosti osebnega trenerja.

Cena skupinske vadbe je odvisna od vrste in tipa vadbe, ter je določena v ceniku Fit tovarne, objavljenim na internetu oziroma v prostorih fitnesa Fit tovarna. Vadnina se plača mesečno in sicer za obdobje od 1. do zadnjega dne v mesecu.

Osnovna cena hibridnega oz. on-line treninga je objavljena na spletu, ter se po pogovoru s stranko, upoštevaje njene želje, dogovori na uvodnem posvetu.

Neizkoriščene storitve po poteku obdobja, za katerega so bile kupljene, zapadejo in jih ni mogoče prenesti na druge dni. *Če so bile storitve neizkoriščene iz razlogov, na katere stranka ni mogla vplivati (bolniška odsotnost, karantena, izolacija ipd), se stranki račun ustrezno zniža za čas njene odsotnosti (praviloma 20% za teden dni, izjemoma po dogovoru drugače).

Vsi treningi se plačujejo v naprej, torej pred začetkom vadbe. Če vadeči treninga ne plača, lahko osebni trener zavrne pričetek izvajanja vadbe (osebni trening, skupinska vadba) oziroma se vadečemu ne omogoči uporaba fitnes prostorov (OPEN GYM). Ura vadbe, ki zaradi neplačila ni bila izvedena, se ne nadomešča.

V primeru neplačila lahko Fit tovarna oziroma osebni trener vadečemu posreduje opomin s postavljenim dodatnim rokom za plačilo, lahko pa tudi brez dodatnega opomina zoper vadečega sproži postopek sodne izvršbe terjatve.

Vračilo denarja zaradi preselitve na drugo lokacijo, bolezni, nezadovoljstva nad rezultati kot tudi iz katerega koli drugega razloga, ni mogoče.

9. OSEBNI PODATKI

Osebni podatki, ki jih je vadeči sporočil Fit tovarni, se uporabljajo izključno za opravljanje storitev fitnesa ter za nudenje čimboljše storitve vadečemu.

Navedene podatke Fit tovarna obdeluje skladno s 6. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov šteje kot obdelavo podatkov zvezi s pogodbo. Kot pogodba se v tem smislu šteje povpraševanje in ponudba ter izvajanje storitev Fit tovarne (treningi, svetovanja, nakup v trgovini).

Osebni podatki se vodijo za:

– vodenje evidence prihodov na treninge

– vodenje evidence odsotnosti

– vodenje evidence plačil

– pošiljanje obvestil o datumu in uri treninga

– pošiljanje obvestil o odpovedih in drugih spremembah terminov

– pošiljanje vabil na tovarniške prireditve ipd.

– pošiljanje e- računa za izvedene storitve

Fit tovarna lahko podatke vadečega uporabi tudi za naslednje namene, vendar le, če je podal privolitev v obdelavo osebnih podatkov za ta namen:

– prejemanje reklamnih sporočil

– prejemanje voščil ter darilnega bona ob rojstnem dnevu

– prejemanje personaliziranih ponudb za izdelke in storitve na podlagi osebnih preferenc stranke in obnašanja, kot tudi na podlagi uporabe izdelkov in storitev.

Obdelovalec podatkov prav tako na naveden naslov ali e-naslov občasno pozove stranke k izpolnitvi anket o zadovoljstvu s storitvami / izdelki.

Za potrebe opravljanja storitev, ki jih Fit tovarna ponuja, se zbirajo, vodijo, obdelujejo in shranjujejo naslednji podatki vadečega:

 • ime in priimek;
 • naslov;
 • mobilna telefonska številka in /ali naslov elektronske pošte;
 • rojstni datum (če ga vadeči sporoči).

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov Fit tovarna ne odgovarja.

Fit tovarna teh podatkov ne bo uporabila v namen, ki bi kakorkoli škodoval vadečemu. Zaupnost osebnih in drugih podatkov vadečih ne bo kršena v nobeni obliki. Fit tovarna bo osebne podatke vadečih vodila v zbirki osebnih podatkov samo toliko časa, kot je nujno potrebno, da se doseže namen, za katerega se osebni podatki zbirajo in vodijo.

Fit tovarna je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezana k varovanju osebnih podatkov vadečih, tako v času aktivnega članstva v fitnesu Fit tovarna, kot tudi po prenehanju članstva.

Pod nobenim pogojem Silex d.o.o. in kateri koli njegov pogodbeni partner, ne bo brez izrecnega dovoljenja vadečega posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika. Fit tovarna lahko posreduje podatke v primeru, če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Fit tovarne. Morebitne kršitve varstva osebnih podatkov bo Fit tovarna vadečemu sporočila v najkrajšem možnem času.

Vsi osebni trenerji ter druge osebe, ki so v Fit tovarni redno ali honorarno zaposlene, in ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov vadečih, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so jih dolžne upoštevati. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju (delovnega ali poslovnega) razmerja s Fit tovarno.

Vsak vadeči lahko kadarkoli zahteva vpogled v osebne podatke, ki jih o njem vodi Fit tovarna, ter zahteva izbris le-teh (pravica do pozabe). Vsak vadeči ima pravico kadarkoli zahtevati popravek svojih podatkov. Vsak vadeči ima pravico do prenosljivosti osebnih podatkov.

Fit tovarna mora na takšno zahtevo reagirati takoj oziroma najkasneje v roku 5 delovnih dni od prejema zahteve.

10. RAZNO

Vadeči je ob začetku treningov podpisal izjavo, s katero je potrdil, da je seznanjen s temi Splošnimi pogoji ter Pravili Fitnesa Fit tovarna, ter potrjuje, da je pogoje prebral, jih razumel ter jih bo dosledno izvajal, ter jamči za popolnost in pravilnost svojih podatkov, ki jih je navedel.

Vadbe v okviru Fit tovarne se lahko udeleži vsaka oseba, ki nima zdravstvenih omejitev ali drugih zadržkov glede izvajanja vadb. Mladoletne osebe se vadbe lahko udeležijo s soglasjem njihovih staršev oziroma zakonitih zastopnikov, ki morajo prebrati in podpisati izjavo o seznanjenosti s temi splošnimi pogoji ter Pravili fitnesa Fit tovarna.

V Fit tovarni je nameščen videonadzor z ustreznim obvestilom o snemanju, ki pomaga zagotavljati najboljše možne pogoje uporabe prostorov fitnesa, varnosti članov, varovanja osebne lastnine in varovanja prostorov fitnesa.

Kakršnakoli vprašanja in nesporazume bosta vadeči in osebni trener in/ali Fit tovarna reševala sproti, na podlagi medsebojnega pogovora.

Fit tovarna lahko kadarkoli spremeni ali dopolni te splošne pogoje. Sprememba ali dopolnitev je veljavna od dne objave sprememb/dopolnitev dalje. V primeru bistvenih sprememb splošnih pogojev ter z njimi povezanih dokumentov (npr. cenik in pravila fitnesa) lahko vadeči prekine sodelovanje s prvim dnem naslednjega meseca po uveljavitvi sprememb.

Duplek, januar 2023

Scroll to Top

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi elastiko

Tukaj izbereš težavnost elastike, rdeča je lažja in črna je težja