fbpx

KOMPRESIJSKA OBLAČILA CEP

V telesu imamo dva tipa žil, arterije in vene. Arterijska kri je bogata s kisikom iz pljuč ter hranilnimi snovmi iz prebavil. Kri teče iz arterij v kapilare, te oddajo kisik in hranila celicam ter sprejmejo odpadne snovi in ogljikov dioksid iz celic. Iz kapilar se kri vrača v srce po venah.
Mišice in vitalni organi športnikov ob gibanju potrebujejo kisik. Raziskave so pokazale, da pritisk na arterije ob uporabi kompresijskih športnih nogavic CEP (12-18mmHg) povzroči, da se notranje stene arterij razširijo. Zato se pretok krvi med aktivnostjo poveča za 40% in med mirovanjem za 30% (dr. R. Bochman, tehnična univerza v Dresdnu, raziskava v angleškem jeziku dostopna na podstrani dejstva), kar pripomore k temu, da mišice dobijo več kisika.
Medtem ko arterijska kri teče aktivno, pa venska kri teče pasivno. In juhej, tukaj so športne kompresijske nogavice CEP, ki so ene redkih, ki pri gležnju zagotavljajo večjo kompresijo kot pod kolenom, kar pomaga krvi, da se zaradi vleka gravitacije po venah lažje vrača v srce ter istočasno s pomočjo kapilar zmanjšuje količino laktata in ostalih odpadnih snovi v telesu. Zunanji pritisk kompresijske nogavice namreč zoži veno in venske zaklopke lahko spet opravljajo svojo funkcijo. Zaradi teh dejstev vam pri športnih aktivnostih priporočamo nošenje športnih kompresijskih nogavic CEP.
Če vas zanima še v živo pogledati kaj je to čudo od nogavic, ste vabljeni, da se nam pridružite 21.3.2017 v Fit tovarni.

Mogoče vas zanima tudi:

Alkohol in hujšanje

Poletje je pred vrati, s tem pa tudi pikniki, večerje in večerni izhodi ter druženja ob dobri hrani in pijači, kar pogosto

osebni trening | Fit Tovarna

Zakaj potrebujem osebnega trenerja?

Ljudje smo si med seboj različni, imamo različne okuse, poglede, mnenja, preference, specifike in na koncu tudi različna priučena znanja ter izobrazbe.

Leave a Comment

Scroll to Top

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi elastiko

Tukaj izbereš težavnost elastike, rdeča je lažja in črna je težja