fbpx

Diete in prehranske strategije

Ko govorimo o dietah in prehranskih strategijah se prične zavzemanje bojnih položajev in vsak se bori za svojo priljubljeno strategijo. Pri tem se pozabijo pomembna dejstva, ne glede na to ali govorimo o trenerjih ali ljubiteljih treninga.
Vsaj dva pola se bosta vzpostavila, ki se bosta prerekala do konca, vsak na svoji strani vztrajala in skakala ven s študijami, ki dokazujejo eno ali drugo.
Študije so super in lahko služijo kot osnovno vodilo, niso pa realno življenje. Veliko teh študij je na osnovi metod, ki niti približno ne odražajo realnega stanja, situacij v pravem življenju s katerimi se spopadamo in tako zgolj znanstven pristop ni dovolj.

Ljudje smo si med seboj precej različni, pa vendar dost enaki. Osnovni principi so za večino od nas tisti, ki bodo vedno veljali. Brez upoštevanja celotnega ozadja, socialnega okolja, prehranske preteklosti in drugih pomembnih faktorjev, ki jih gola znanost ne zajema, ni mogoče sestaviti prehranske strategije, ki bi bila za posameznika učinkovita (kratkoročno in dolgoročno) in hkrati vzdržljiva. Za to vendar gre, za nekaj, kaj bomo lahko udejanjili, držali brez slabih občutkov, brez slabi vesti ob hrani ali bog ne daj, strahu pred določeno hrano. Velikokrat je prav ta pogled tisti, ki manjka in zaradi tega toliko ljudem ne uspe shujšati in držati postave, ki so si jo želeli.

Mogoče vas zanima tudi:

osebni trening | Fit Tovarna

Zakaj potrebujem osebnega trenerja?

Ljudje smo si med seboj različni, imamo različne okuse, poglede, mnenja, preference, specifike in na koncu tudi različna priučena znanja ter izobrazbe.

Vaše telo ne želi, da izgubite težo

Vaše telo ne želi, da izgubite težo

Se sprašujete, zakaj po koncu vsake diete pridobite izgubljeno težo nazaj? In morda še kakšen kilogram zraven? Medtem ko je lahko razlogov

Leave a Comment

Scroll to Top

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi elastiko

Tukaj izbereš težavnost elastike, rdeča je lažja in črna je težja