ZAPISUJTE SI KAR POJESTE

Ne glede na to, da si velikokrat mislimo, da vemo, koliko kalorij smo vnesli v svoje telo, velikokrat tega ne vemo. Saj veste, da že star pregovor pravi, misliti pomeni nič vedeti. Ne glede na to, kako dober je naš spomin, lahko v določenih okoliščinah pozabimo na vse.
Ko razmišljamo o tem, kaj smo pojedli čez dan, se velikokrat sploh ne spomnimo, katere glavne jedi so se znašle na našem krožniku, še večkrat pa pozabimo na vse vmesne obroke in prigrizke, ki smo jih nevede, čisto slučajno vnesli vase. Saj sami veste, kolikokrat se zgodi, da greste mimo sodelavčeve mize in si od tam vzamete kako čokoladico ali bonbon in kolikokrat že med kuhanjem kosila kaj malega prigriznete, da lažje počakate.
Če si sedaj predstavljate en sam dan preživet tako in vodenje dnevnika prehrane v mislih, potem si lahko še manj predstavljate, da bi vsak dan vodili miselni dnevnih prehrane.
Sedaj se verjetno že sprašujete, zakaj je pomembno, da si to pišemo? Je. In to zelo. Zavedanje naših navad je še kako pomembno, ko pride do hujšanja. Ne želim, da postanete obsedeni s tem, želim le, da za nekaj časa (teden ali dva) počnete vse kot do sedaj in zapisujete. Ne zaradi kalorij (malo tudi), bolj zaradi spremljanja navad, ki prenesejo presežek.
Dnevnik prehrane zna biti zares dobro orodje, ki dviguje zavedanje o lastnem početju. Hitro razkriva vzorce, ki so se z leti ustvarili in določajo naše vsakdanje početje. Zavedanje tega pa nam olajša spremembe v pravo smer.
Naredite prvi korak v spremembo….če vam uspe najti težavo in jo odpraviti sami, smo veseli za vas. V pomoč so vam lahko nasveti na spletni strani www.fittovarna.com. Če pa ste že pri drugem koraku in se vam je zataknilo, nas pokličite, ali nam pišite na info@fittovarna.com. Tukaj smo, da vam pomagamo.

Mogoče vas zanima tudi:

CIMETOV SMOOTHIE

Ideja za hitro in lahko večerjo. CIMETOV SMOOTHIE. Za ta odličen cimetov smoothie potrebujete le nekaj osnovnih sestavin. ✅ Mandljevo mleko ✅

KAKO TELOVADITE IN JESTE NA MORJU?

Poletje je čas, ko se velikokrat pregrešimo pri hrani. In ni nam jasno kako je možno, da po dveh tednih morja pridemo

PREMERJAJTE IN PRIMERJAJTE

Hoja v fitnes je velikokrat povezana s potrebo oziroma željo po preoblikovanju telesa. Takšnem ali drugačnem. In naš um je nastavljen tako,

Leave a Comment

Scroll to Top