fbpx

ZAPISUJTE SI KAR POJESTE

Ne glede na to, da si velikokrat mislimo, da vemo, koliko kalorij smo vnesli v svoje telo, velikokrat tega ne vemo. Saj veste, da že star pregovor pravi, misliti pomeni nič vedeti. Ne glede na to, kako dober je naš spomin, lahko v določenih okoliščinah pozabimo na vse.
Ko razmišljamo o tem, kaj smo pojedli čez dan, se velikokrat sploh ne spomnimo, katere glavne jedi so se znašle na našem krožniku, še večkrat pa pozabimo na vse vmesne obroke in prigrizke, ki smo jih nevede, čisto slučajno vnesli vase. Saj sami veste, kolikokrat se zgodi, da greste mimo sodelavčeve mize in si od tam vzamete kako čokoladico ali bonbon in kolikokrat že med kuhanjem kosila kaj malega prigriznete, da lažje počakate.
Če si sedaj predstavljate en sam dan preživet tako in vodenje dnevnika prehrane v mislih, potem si lahko še manj predstavljate, da bi vsak dan vodili miselni dnevnih prehrane.
Sedaj se verjetno že sprašujete, zakaj je pomembno, da si to pišemo? Je. In to zelo. Zavedanje naših navad je še kako pomembno, ko pride do hujšanja. Ne želim, da postanete obsedeni s tem, želim le, da za nekaj časa (teden ali dva) počnete vse kot do sedaj in zapisujete. Ne zaradi kalorij (malo tudi), bolj zaradi spremljanja navad, ki prenesejo presežek.
Dnevnik prehrane zna biti zares dobro orodje, ki dviguje zavedanje o lastnem početju. Hitro razkriva vzorce, ki so se z leti ustvarili in določajo naše vsakdanje početje. Zavedanje tega pa nam olajša spremembe v pravo smer.
Naredite prvi korak v spremembo….če vam uspe najti težavo in jo odpraviti sami, smo veseli za vas. V pomoč so vam lahko nasveti na spletni strani www.fittovarna.com. Če pa ste že pri drugem koraku in se vam je zataknilo, nas pokličite, ali nam pišite na info@fittovarna.com. Tukaj smo, da vam pomagamo.

Mogoče vas zanima tudi:

Alkohol in hujšanje

Poletje je pred vrati, s tem pa tudi pikniki, večerje in večerni izhodi ter druženja ob dobri hrani in pijači, kar pogosto

osebni trening | Fit Tovarna

Zakaj potrebujem osebnega trenerja?

Ljudje smo si med seboj različni, imamo različne okuse, poglede, mnenja, preference, specifike in na koncu tudi različna priučena znanja ter izobrazbe.

Leave a Comment

Scroll to Top

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi elastiko

Tukaj izbereš težavnost elastike, rdeča je lažja in črna je težja