ZAČNITE OBOŽEVATI HRANO

Hrana je v našem življenju izjemno pomembna. Daje nam energijo, potrebna je za preživetje, je pa tudi eden izmed najbolj pogostih spremljevalcev družabnih dogodkov. Tudi, ko spoznamo novega partnerja, ga v začetku največkrat spoznavamo ob hrani. Nekatere študije celo kažejo, da se ljudje na začetku srečnih zvez zredijo za nekaj kilogramov. Ja, ljubezen res gre skozi želodec.
Nikar pa ne pozabite nase, na svoje zdravje in na ljubezen do sebe. Vedno imejte v mislih sledeče:
✅ Telo potrebuje beljakovine, maščobe in ogljikove hidrate za optimalno delovanje. VSA od teh hranil bodo vplivala na izgubo maščobe in pozitivno adaptacijo telesa. Vzamite eno od njih proč in telo se bo adaptiralo, AMPAK v negativnem smislu (če je cilj zdravje, performans in telesna kompozicija).
✅To, da boste v mnogih primerih šli nazaj, preden boste šli naprej je popolnoma normalen pojav. Ne prestrašite se na tem mestu. Iz omenjenih razlogov je spreminjanje odnosa do hrane podobno, kot je npr. poškodba in rehabilitacija. Poškodovan sklep se bo skoraj vedno najprej poslabšal, preden se bo izboljšal. Ta neprijazna reakcija je na žalost razlog, da se mnogi vrnejo na stara pota. Premikanje naprej je velikokrat tisto ključno, kar moramo narediti, da uspemo.
✅ Princip vse ali nič, ko gre za prehrano, je slab pristop za kogarkoli. Restrikcija do te mere, da povzroča velik občutek odpovedovanja, bo skoraj vedno imela za posledico obdobje prenajedanja. Prehranjevanje na 75% skozi celo leto bo imelo veliko boljše rezultate kot 100% v 5 dneh in potem nekontorolirano čez vikend. Hrana, h kateri nas vleče, bo tista, ki vsebuje veliko sladkorja, ima visoko vsebnost soli in je visokokalorična. Pri tej vrsti hrane se hitro pojavi vzorec motnje hranjenja, bodisi „odobravan“ kot t.i. cheat day ali ne.
✅ Biti analitičen je dobro, vprašanje je, kdaj postane hrana le številka in obsesija. Če je zaužitje in restrikcija hrane vedno prisotna v vaših mislih, ne morete pričakovati želenega rezultata samoregulacije in dobrega odnosa do hrane.
Če imate še kakršnokoli vprašanje glede tega, kako izboljšati odnos do hrane, nam pišite na info@fittovarna.com, lahko pa nas tudi obiščete v Fit Tovarni. Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali doseči zastavljen cilj.
Članek je delno povzet po Phil Learney Performance Education

Mogoče vas zanima tudi:

CIMETOV SMOOTHIE

Ideja za hitro in lahko večerjo. CIMETOV SMOOTHIE. Za ta odličen cimetov smoothie potrebujete le nekaj osnovnih sestavin. ✅ Mandljevo mleko ✅

KAKO TELOVADITE IN JESTE NA MORJU?

Poletje je čas, ko se velikokrat pregrešimo pri hrani. In ni nam jasno kako je možno, da po dveh tednih morja pridemo

PREMERJAJTE IN PRIMERJAJTE

Hoja v fitnes je velikokrat povezana s potrebo oziroma željo po preoblikovanju telesa. Takšnem ali drugačnem. In naš um je nastavljen tako,

Leave a Comment

Scroll to Top