fbpx

TAKO SE LAHKO ZNEBITE MAŠČOBIC

Marsikdo se na nas obrne z željo preoblikovati telo, pri čemer bi se predvsem radi znebili
npr. trebuščka, oblikovali lepšo zadnjico, se znebili “jahalnih hlač” ipd.
Za vse velja enako – za izgubo maščobe rabimo kalorični deficit. Če ste začetnik in imate kar nekaj maščobe za izgubit, si lahko privoščite večji deficit. Če niste, je smiselno ciljatI na izgubo približno 1 kg na 2 – 4 tedne. Izguba maščobe je relativno enostavna. Pridobivanje mišične mase je veliko bolj zahteven proces, ki lahko traja tudi 20x dalje za isto količino mišic. ZELO pomemben faktor pri tem, kako hitro boste pridobivali mišično maso, je poleg vaše genetike tudi trening. Trening z utežmi daje signal mišicam, da se adaptirajo na breme s tem, da se povečajo. Če trening ni optimalen, tudi signal za adaptacijo ni dovolj velik, zato so rezultati slabi. Hkrati to tudi pomeni, da ker trening ni optimalen, je signal za rast premajhen in presežek kalorij se ne porabi za rast mišic, ampak gre v maščobo.
Kako pa zgleda pravi trening? Priporočamo vadbo 3x tedensko z poudarkom na vajah, ki zajamejo čim večji del telesa oz. več mišic. Počepi, mrtvi dvig, veslanje v predklonu, priteg na drog, potiski leže in nad glavo …. t.i. osnovne vaje v fitnes žargonu. Izberite težo, ki vam omogoča narediti med 5 in 15 ponovitev. Kaj pa kardio vadba? Priporočamo 2 do 3 krat tedensko med 30 do 45 minut tako imenovane LISS vadbe (low intensity steady state oz. nizkointenzivna dalj časa trajajoča vadba ). Pulz naj ne preseže 70% maksimalnega srčnega utripa. Za kardio izkoristite lepo vreme, pojdite ven na sveži zrak, hitro hodite, lahkotno tecite ali kolesarite, hodite v hrib ipd. To bo hkrati zmanjšalo izločanje stresnih hormonov in vam olajšalo izgubo maščobe. Ciljajte na deficit, pri katerem boste izgubljali približno 1 kg na mesec. Mogoče se vam zdi malo, ampak če boste vse delali prav, bo transformacija zelo opazna. Zelo verjetno je, da boste ugotovili, da do bistvene razlike v teži ni prišlo, meritev obsega pasa pa bo pokazala kar precejšnji napredek.
Naj se vam ne mudi, spremembe rabijo svoj čas, še posebej če želite dolgoročne rezultate. Izgubit golo telesno težo je nostavno, imeti lepo fit postavo pa zahteva veliko več truda.
Dajte času čas, bodite vztrajni in dosledni in rezultati bodo prišli. Če imate kakršnikolivprašanje, potrebujete informacijo ali pa ne veste kako naprej, pišite na info@fittovarna.com ali pa se oglasite v Fit Tovarni na pogovor in kavico.
Aleksander Reher, osebni trener

Mogoče vas zanima tudi:

CIMETOV SMOOTHIE

Ideja za hitro in lahko večerjo. CIMETOV SMOOTHIE. Za ta odličen cimetov smoothie potrebujete le nekaj osnovnih sestavin. ✅ Mandljevo mleko ✅

KAKO TELOVADITE IN JESTE NA MORJU?

Poletje je čas, ko se velikokrat pregrešimo pri hrani. In ni nam jasno kako je možno, da po dveh tednih morja pridemo

PREMERJAJTE IN PRIMERJAJTE

Hoja v fitnes je velikokrat povezana s potrebo oziroma željo po preoblikovanju telesa. Takšnem ali drugačnem. In naš um je nastavljen tako,

Leave a Comment

Scroll to Top