SPIJTE DOVOLJ VODE

Pri starejših posameznikih, je veliko večje tveganje za dehidracijo. Ta je lahko posledica stranskih učinkov zdravil, ali pa zmanjšanega občutka za žejo (ta je še posebej prisoten pri bolnikih z Alzheimerjevo boleznijo in pri tistih, ki so imeli kap).
Posledice dehidracije so:
➡️ slabša prebava
➡️ Povečanje možnosti za infekcijo mehurja in vnetje ledvic
➡️ Zgosti sluz v pljučih
➡️ Poslabša stanje bolnikov, ki imajo astmo ali kakšne druge pljučne bolezni
➡️ Zmanjša moč razmišljanja
➡️ Poveča utrujenost
Starejši posamezniki morajo spiti med dva do tri litre tekočine na dan. Ta tekočina naj bo v najrazličnejših oblikah, kot so – voda, zeliščni čaji, juhe ali pa smutiji.
Velikokrat pozabimo piti in se na tekočino spomnimo šele takrat, ko smo res zelo žejni. Tukaj je en uporaben nasvet za to, da spijete dovolj količine vode: Po stanovanju si nastavite manjše opomnike, ali pa si na telefon nastavite opomnik, tako, da boste na eno do dve uri v dnevu spili kozarec vode. Tisti, ki imate težave z mobilnostjo, si vodo nastavite na mesta, kjer jih boste lahko dosegli, tisti, ki imaste tresljaje in teže pijete iz kozarcev, pa uporabite stekleničke s pomočjo katerih boste vodo lažje zaužili.
Za več informacij spremljajte našo spletno stran www.fittovarna.com ali pa nam pišite na info@fittovarna.com.

Mogoče vas zanima tudi:

CIMETOV SMOOTHIE

Ideja za hitro in lahko večerjo. CIMETOV SMOOTHIE. Za ta odličen cimetov smoothie potrebujete le nekaj osnovnih sestavin. ✅ Mandljevo mleko ✅

KAKO TELOVADITE IN JESTE NA MORJU?

Poletje je čas, ko se velikokrat pregrešimo pri hrani. In ni nam jasno kako je možno, da po dveh tednih morja pridemo

PREMERJAJTE IN PRIMERJAJTE

Hoja v fitnes je velikokrat povezana s potrebo oziroma željo po preoblikovanju telesa. Takšnem ali drugačnem. In naš um je nastavljen tako,

Leave a Comment

Scroll to Top