fbpx

RAZLOGI ZA DETOKSIKACIJO TELESA

Se počutite napihnjene, težke, tečne in popolnoma brez energije? Marsikdo bi vam za to priporočal detox. Tukaj je nekaj razlogov, ki vam bodo pomagali razumeti, če je to primerna metoda za vas ali ne.
1. Izguba teže – nekaj časa boste pojedli manj kalorij, zato boste izgubili nekaj kilogramov. Zato se boste tudi psihološko počutili bolje.
Če kot detoksikacijo vzamete odvajanje od ogljikovih hidratov, boste prav tako izgubili nekaj kilogramov. Celice bodo izpraznile gorivo in se dehidrirale. Počutili se boste za en dr**, ampak to boste razumeli kot del procesa.

2. Olajšali boste breme vašega prebavnega sistema – ta v resnici ni bil pod nobenim bremenom, ampak sedaj, ko se prehranjujete kot malo dete, ima veliko manj dela. Jedli boste namreč tekočine in poltrde snovi, kar pomeni, da bo v vašem prebavnem traktu manj odpadkov, zato se boste tudi počutitili lažje. Vaša trebušna slinavka se navadno aktivira, če pijete sokove, čeprav ste v telo vseeno vnesli vse pomembne hranilne snovi, ki jih vaše telo potrebuje (to so tiste sestavine, ki jih telo potrebuje in jih ne smemo izvzeti iz prehrane). To so bistvene aminokisline in esencialne maščobe. To vpliva na vsa tkiva, kožo, lase, nohte in zagovorniki detoksa vam bodo zagotovili, da se na ta način čistite nečistoč. Celice so podhranjene.
3. Morda boste celo prihranili nekaj denarja in časa. Ne rabite namreč nakupovati hrane. Boste pa najverjetneje morali nakupiti prehranska dopolnila.
4. Vaša koža bo lepša. Skoraj vsi detoxi namreč svetujejo pitje velikih količin vode.
5. Mogoče se boste celo odvadili jestja ”slabe hrane”, ki ste jo do sedaj redno jedli, posledično pa se boste zato počutili boljše.
6. Po tem, ko se boste očistili, vam bo hrana imela boljši okus. Namreč, ko ste se enkrat odvadili tega, kar ste prej redno jedli, se vam bo zdelo boljše. Za tem stoji cela vrsta psiholoških razlogov.
7. Čeprav večina to obljublja, vam detox ne bo pomagal pri tem, da bodo vaša jetra ali ledvice bolje ali hitreje delovale kot do sedaj. V tem smislu vas detox ne bo očistil strupov.
Boljše kot da se lotite konkretnega detoksa je, da se lotite majhnih sprememb pri vaši prehrani. Naj bodo takšne, da bodo lahko dosegljive. Ko osvojite eno, se premaknite naprej k drugi in tako naprej.
Vir: https://www.phillearney.com/eleven-reasons-to-detox-2/

Mogoče vas zanima tudi:

Alkohol in hujšanje

Poletje je pred vrati, s tem pa tudi pikniki, večerje in večerni izhodi ter druženja ob dobri hrani in pijači, kar pogosto

osebni trening | Fit Tovarna

Zakaj potrebujem osebnega trenerja?

Ljudje smo si med seboj različni, imamo različne okuse, poglede, mnenja, preference, specifike in na koncu tudi različna priučena znanja ter izobrazbe.

Leave a Comment

Scroll to Top

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi elastiko

Tukaj izbereš težavnost elastike, rdeča je lažja in črna je težja