fbpx

KO PADE MOTIVACIJA. POSKUSITE TOLE…

Začeli ste z izpolnjevanjem novoletnih zaobljub, med katerimi je tudi to, da se boste več gibali, da boste začeli prav telovaditi in hoditi v fitnes. Zdaj pa vidite, da kljub temu, da ste bili trdno odločeni za ta korak, vseeno primanjkuje motivacije, da bi se dejansko spravili tja in konsistentno izvajali vaje. To se da rešiti z nekaj majhnimi triki. Poizkusite tako:
✅ Poiščite si trenerja
Poiščite si trenerja, s katerim preučita vaše zdajšnje stanje. On vam bo znal najboljše svetovati kakšnih vaj se lotiti in bo poskrbel, da boste vse vaje pravilno izvajali. S pravilno izvedenimi vajami bo namreč napredek hitrejši, pa tudi manj možnosti za poškodbe boste imeli.
✅ Trenirajte s prijateljem
Dejstvo je, da se boste, če boste imeli družbo večkrat spravili k vadbi. Vi boste motivirali njega, on bo motiviral vas. Posledično bosta oba naredila nekaj koristnega.
✅ Nagradite se
Če se potite in garate v telovadnici, to še ne pomeni, da se ne smete kdaj pa kdaj pregrešiti. Uvedite sistem ‘nagrajevanja’ in si po uspešnem (ali pred) treningu privoščite malo čokoladno tablico…seveda vam priporočamo, da izberete proteinsko. Lahko se nagradite s tem, da si v miru pogledate film, ki ste si ga že dolgo želeli, pa ste vedno imeli slabo vest, da boste spet poležavali. Izberite tisto nagrado zaradi katere boste vsakič motivirani, da naredite dober trening.
✅ Naredite si trening zabaven
Dejstvo je, da ni zmeraj zabavno delati trebušnjakov in dvigovati uteži. Zato je fajn, da si vsake toliko treninge malo spremenite. Naredite jih drugačne. Morda tekmujte s prijateljem kdo spravi kolo na več obratov. Ali pa kdo se večkrat dvigne na drogu. Lahko se kdaj oglasite tudi pri nas, da vidite, kako zabavni so treningi v FIT Tovarni.
✅ Naredite slike prej potem
Če boste naredili slike prej in potem, boste lahko merili napredek in tako boste vedno bolj motivirani.
✅ Postavite si cilj
Preden boste začeli z vadbo se vprašajte zakaj sploh to počnete. Če to počnete, ker poleti planirate dopust na katerem bi radi dobro izgledali, če je to vaša poroka in bi se radi v obleki počutili kot princeska. Mogoče bi radi osvojili dekle svojih sanj in se v svoji koži počutite zelo nesamozavestno. Morda imate težave z držo, pa si jo želite popraviti. Morda se želite natrenirati zaradi zdravstvenih težav. Karkoli je vaš razlog, vedno ga imejte v mislih. Ta razlog naj bo vaša največja motivacija.
Če potrebujete pri treningih pomoč, smo vedno tukaj za vas. Najdete nas v FIT Tovarni ali pa nam pišite na info@fittovarna.com. Morda pa zaenkrat potrebujete samo kak dodatni namig glede vadbe. V tem primeru pobrskajte po spletni strani www.fittovarna.com.

Mogoče vas zanima tudi:

osebni trening | Fit Tovarna

Zakaj potrebujem osebnega trenerja?

Ljudje smo si med seboj različni, imamo različne okuse, poglede, mnenja, preference, specifike in na koncu tudi različna priučena znanja ter izobrazbe.

Vaše telo ne želi, da izgubite težo

Vaše telo ne želi, da izgubite težo

Se sprašujete, zakaj po koncu vsake diete pridobite izgubljeno težo nazaj? In morda še kakšen kilogram zraven? Medtem ko je lahko razlogov

Leave a Comment

Scroll to Top

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi elastiko

Tukaj izbereš težavnost elastike, rdeča je lažja in črna je težja