fbpx

KAKO IZBOLJŠATI ODNOS DO HRANE?

Hrana je v našem življenju izjemno pomembna. Daje nam energijo za preživetje, nepogrešljiva pa je tudi pri družabnih dogodkih. Že v zgodnjih letih se začne oblikovati odnos, ki ga imamo do hrane, vedno pa ga lahko izboljšamo. Tukaj je nekaj nasvetov kako.
– Telo potrebuje beljakovine, maščobe in ogljikove hidrate za optimalno delovanje. VSA od teh hranil bodo vplivala na izgubo maščobe in pozitivno adaptacijo telesa. Vzamite eno od njih proč in telo se bo adaptiralo, AMPAK v negativnem smislu (če je cilj zdravje, performans in telesna kompozicija).
– Pričakujte, da boste v mnogih primerih šli nazaj, preden boste šli naprej. Iz omenjenih razlogov je podobno kot deluje poškodba in rehabilitacija. Poškodovan sklep se bo skoraj vedno najprej poslabšal, preden se bo izboljšal. Ta neprijazna reakcija je na žalost razlog, da se mnogi vrnejo na stara pota. Premikanje naprej je velikokrat le narediti stvari, ki jih je potrebno narediti.
– Princip vse ali nič, ko gre za prehrano, je slab pristop za kogarkoli. Restrikcija do te mere, da povzroča velik občutek odpovedovanja, bo skoraj vedno imela za posledico periode prenajedanja. Prehranjevanje na 75% skozi celo leto bo imelo veliko boljše rezultate kot 100% v 5 dneh in potem nekontorolirano čez vikend. Hrana, h kateri nas vleče, bo z visokim sladkorjem, visoka s soljo in visokokalorična. Upoštevaje psihologijo se pri tej vrsti hrane pojavi vzorec motnje hranjenja, bodisi „odobravan“ kot t.i. cheat day ali ne.
– Biti analitičen je dobro, vprašanje je, kdaj postane hrana le številka in obsesija. Če je zaužitje in restrikcija hrane vedno prisotna v vaših mislih, ne morete pričakovati želenega rezultata samoregulacije in dobrega odnosa do hrane.
Če imate še kakršnokoli vprašanje glede tega, kako izboljšati odnos do hrane, nam pišite na info@fittovarna.com.
VIr: Phil Learney Performance Education

Mogoče vas zanima tudi:

FIT TOVARNA TRENING DOMA

WOW! Kakšen teden je za nami… Pozdravljena družina FIT Tovarne! Vsem iskrena hvala za fantastičen odziv na naše treninge v živo –

FIT TOVARNA BO DO NADALJNEGA ZAPRTA

Draga družina FIT Tovarne! Verjamem, da noben ne sprejme novice o zaprtju našega drugega doma kar tako z lahkoto in verjemite, da

Leave a Comment

Scroll to Top