HUJŠANJE, ŽIVLJENJE IN UŽITEK

Tri besede, ki bi jih morali združit za dolgoročne rezultate. Morda glede na vaše izkušnje to ni enostavno, si pa želim deliti z vami moj pogled na vse tri v medsebojni povezavi.
HUJŠANJE
Vsak od nas pozna tegobe zaradi odvečnih maščobnih zalog in z željo po boljšem izgledu se odločimo za hujšanje. Iz nekega razloga to vedno povezujemo z neskončnim odrekanjem, muko, trdim delom in strogim režimom vsakdana, da bomo dosegli tiste sanjske kilograme, obseg ali % maščobe, ki ga danes izračunajo nekatere tehtnice ali t.i. “wellness svetovalci” enega največjih piramidnih sistemov na svetu.
ČAKAJ MALO! Kilogrami, obsegi in % maščobe? Nismo začeli, ker si želimo boljše izgledati in se v svoji koži počutiti bolje? Potem se začnemo obremenjevati z vsemi temi različnimi številkami, ki nam le malo povedo o tem kako se počutimo in kako v resnici izgledamo. Zameglijo nam um. Hujšanje v takih primerih bi moralo biti zabavno, vključevati številne zmage, veliko dobrih občutkov in spremljati svoj napredek brez številk. Napredek ima veliko obrazov in pokazateljev, ki se ne merijo v številkah na tehtnici. Izguba maščobe bo pod črto posledica več porabljene energije kot ste je vnesli. Prehrana in fizična aktivnost gresta tukaj z roko v roki. Nikjer ne piše, da je to povezano z negativnimi občutki. Hujšanje je tako izboljševanje samega sebe in to je POZITIVNO, s tem naj bodo tudi povezani pozitivni občutki.
ŽIVLJENJE
Nekaj, kaj nam je bilo podarjenega, je življenje. Naše okolje, dom, družina, prijatelji in dejavnosti, ki jih imamo rad,i naredijo življenje v nekaj lepega, nekaj vrednega vsega kar imamo. Če nimamo teh pomembnih elementov, se nič ne konča, le za nekaj časa bomo kaj pogrešali in se bo ponovno vrnilo k nam samo po sebi (vsaj v veliki večini primerov se). Prva stvar, ki si jo želim za svoje stranke, je prav to, da imajo življenje, ki ga je vredno živeti in je polno. Saj veste kaj mislim. Ljudje smo socialna bitja s težnjo po spletanju novih socialnih povezav. Imamo globoko potrebo po povezovanju, pripadnosti in s tem povezanim dobrim počutjem. Naša socialna okolja so vendarle različna, bolj ali manj spodbujevalna za posamezne cilje in želje. Vedno imamo možnost vplivati na našo socialno mrežo in dobro se je tega zavedati. Poskrbite, da boste zares živeli, nič drugega vam ni podarjenega in prav je da to ohranjate.
UŽITEK
Kako fino se je zlekniti v toplo kad, s kozarcem vina ob svečah in dobri glasbi ter se prepustiti trenutku, ki je le popoln zaključek fantastične večerje v dvoje z ljubljeno osebo (ne doma nimamo kopalne kadi, če se sprašujete). Skušam si le zamisliti kako meni zgleda užitek. Najprej skupen trening s svojo ženo, nato večerja s steakom in tiramisu kot sladica – tisti najboljši na svetu. Potem pa zgoraj opisano. Mislim, da že razumete kaj želim povedati. Užitek je pomemben za nas, za naše počutje, zadovoljstvo. Ne glede na našo situacijo bomo zmeraj lahko našli vrsto užitka, ki ga potrebujemo. Včasih so to čist majhne stvari, ki jih drugi komajda opazijo.
Hrana je nam poznana kot najdostopnejši in hkrati najcenejši način užitka. Nima vsaka hrana enake vrednosti za vsakega izmed nas, kar je močno odvisno od okolja iz katerega izhajamo. Hrana, ki jo močno povezujemo z užitkom je tista, ki je velik del naše hedonistične lakote (o tem govorim na naših seminarjih). Kaj nam ostane, če iz naših življenj izvzamemo ves užitek? Kaj bo tisto najbolj pogrešano? In najbolj pomembno vprašanje, kako dolgo bomo zdržali brez tega? NE DOLGO.
Hujšanje mora biti skladno z vašim življenjem in mora vsebovati elemente užitke. Tak način boste uspeli držati dolgoročno in s tem boste imeli najmanj težav. Ne bom zanikal hitrejšega napredka s strogimi prehranjevalnimi režimi in občasno imajo svoj smisel za uporabo. Takrat se je potrebno zavedati, da je to kratko obdobje, ki izpolnjuje specifičen namen, vsekakor pa takšna močna restriktivna dieta ne bo postala vaš način življenja.
Za več informacij o našem delu si poglejte www.fittovarna.com ali nam pošljite sporočilo.
#fittovarna #hujsanje #fatloss

Mogoče vas zanima tudi:

CIMETOV SMOOTHIE

Ideja za hitro in lahko večerjo. CIMETOV SMOOTHIE. Za ta odličen cimetov smoothie potrebujete le nekaj osnovnih sestavin. ✅ Mandljevo mleko ✅

KAKO TELOVADITE IN JESTE NA MORJU?

Poletje je čas, ko se velikokrat pregrešimo pri hrani. In ni nam jasno kako je možno, da po dveh tednih morja pridemo

PREMERJAJTE IN PRIMERJAJTE

Hoja v fitnes je velikokrat povezana s potrebo oziroma željo po preoblikovanju telesa. Takšnem ali drugačnem. In naš um je nastavljen tako,

Leave a Comment

Scroll to Top