fbpx

10 RAZLOGOV DA NE IZGUBLJATE MAŠČOBE

1. Delate stvari, ki niso dolgoročno vzdržne. Zato se prej kot slej vrnete v svoje stare prehranske vzorce in navade.
2. Žal ne morete izgubiti maščobe in pridobiti mišice ob istem času (razen pri čistih začetnikih ali povratnikih v fitnes, ki so nekoč že imeli mišično maso). Problem nastane, ko ljudje mislijo, da človeški metabolizem deluje v blokih – da bodo del dneva recimo pridobivali mišično maso, drug del pa izgubljali maščobo. Telo žal ne deluje tako.
3. Zmanjšate vnos hrane, ki za vsa predstavlja hedonistični užitek (to je tista hrana, ki se ji ne morete upreti in je pojeste preveč ). Če lahko pojeste košček čokolade, ki vam ne pomeni prekomernega kaloričnega vnosa in potem to čokolado pospravite, je to odlično. Večina ljudi, ki se borijo z odvečno težo (ključna besedo ‘borijo’) tega ne more storiti.
4. Krivite svoj metabolizem zato, da zakrijete svojo nedoslednost in pa neporočanje določene hrane (zaradi občutka sramu, krivde ipd. ). Nato krivite svojega trenerja. Nekateri izmed vas krivite tudi svojo genetiko (v smislu: jaz samo grem mimo pekarne pa se zredim … hmmm, mogoče pa tudi redno zavijete v njo ??? ).
5. Sledite preveč posplošenim smernicam – še posebej, če si računate potrebni vnos preko raznih formul. Vaša prehrana mora biti prilagojena samo vam, vašemu načinu življenja, socialnemu okolju, aktivnosti itd. Pa tudi redno jo je treba prilagajati – ko se vi spremenite, se mora tudi vnos hrane.
6. Verjamete, da je izločanje skupine hrane ali makrohranil rešitev. Živila, ki jih ljudje označujejo kot največje alergene oz. krivce, da ne shujšajo, so ravno tista, ki jih v zahodnih civilizacijah pojemo daleč preveč. Če jih odtstranimo iz prehrane, shujšamo. Simpl. Zmanjšali smo vnos KALORIJ.
7. Preživljate svoje življenje v iskanju najboljših treningov in dodatkov za izgubo maščobe. Trening je trening in hrana je hrana. Trening bo dvignil porabo kalorij in zmanjšan vnos hrane bo to razliko med vnosom in porabo še povečal. Tako boste shujšali. Nič drugače.
8. Kupite »FAT BURNER« in hkrati izboljšate svojo prehrano ter nato mislite, da je to vse zasluga »FAT BURNER-ja«. ŽAL NE, zaradi uporabe »FAT BURNERJA« ste začeli boljše jesti in več trenirat in s stem ustvarili deficit, potreben za izgubo maščobe. Fat burner nima PRAV NIČ s tem.
9. S hrano se nagrajujete namesto da uživate v različni hrani. Namesto, da si pripravite nekaj okusnega, nekaj česar se boste veselili in v tem uživali brez občutkov krivde, pograbite nekaj kar vam je pri roki, dobesedno »požrete« in tako ohranjate vzorec kompulzivnega prenajedanja, kjer nimate kontrole nad vnosom hrane. Temu sledi občutek krivde in poraza, kjer ponavadi odnehate in vržete svoje cilje v smeti.
10. Vi ali vaš trener ne morete imeti nekaj brez utemeljitve. Edina prava utemeljitev je hrana, ki prekomerno spodbuja vaš apetit in ne morete kontrolirat vnosa. Medicinski razlogi za omejevanje določenih hranil so podani s strani zdravnika in samodiagnostika tu ponavadi ni primerna.
Original : Phil Learney Blog 10 REASONS THE FAT WON’T COME OFF

Mogoče vas zanima tudi:

NAJBOLJŠI PUSTNI KROFI

Ni ga pusta brez dobrih pustnih krofov in ni ga večjega veselja kot to, da pustni krofi, ki jih pečemo doma, uspejo.

DO TEGA TRENUTKA ŠE JE DALEČ

Draga novopečena mamica! Čas nosečnosti je minil, ravno tako prvi meseci, ko sta se s tvojim otročkom navajala drug na drugega, se

Leave a Comment

Scroll to Top