fbpx

Hočem Manj maščobe Večje mišice Oblikovano telo

Ampak kako do tega?

Imaš dovolj izgovorov?

Želiš shujšati, pridobiti mišice, oblikovati telo ali pa samo izboljšati zdravje? Je končno prišel čas, ko si rekel, da imaš dovolj neučinkovitih 30 dnevnih transformacij in vseh vrst diet? Imaš željo po spremembi, ampak ne veš kako jo udejaniti? Potem si prišel na pravi naslov. Mi znamo udejanstvovati želje. 

Hujšanje ali izguba maščobe

Želiš shujšati? Veš torej koliko energije porabiš čez dan in koliko energije vneseš v telo skozi hrano?

Hrana, ki jo poješ, v končni fazi ni nič drugega kot energija, ki nas napaja. Za pravilno delovanje telesa je potrebno dobiti toliko energije iz hrane, kot je porabiš.

Problem nastane, ko zaužiješ več kot porabiš. Ne le napačna izbira pri hrani, tudi alkohol ima precej kalorij, katere pa verjetno spregledaš pri oceni svojega vnosa. Odvečno energijo telo shrani v obliki maščobnih tkiv. Da bi te začel izgubljati, pa je potrebno vnesti manj energije, kot je porabiš ali porabiti več kot vneseš. Kako lahko to narediš? 

Najprej je potrebno vedeti, koliko energije porabiš in koliko je pridobiš z hrano. Potem pa moreš ali prilagoditi (zmanjšati) vnos in/ali povečati aktivnost. Pri obeh ti lahko pomagamo mi. Kako pa trenirati?

Trening predstavlja majhen del dnevne porabe kalorij, zato je treba razmišljati bolj široko. Pravilen trening za moč na fitnesu porabi enako kalorij kot kardio med samim treningom, dodatno pa poveča porabo tudi po treningu, hkrati pa skrbi za mišično rast (kardio pa ne). 

Trening za moč je torej tisti, ki na dolgi rok porabi in doprinese največ in je tudi najboljši način za izgubljanje maščobe. Zagotovi pa tudi lepo oblikovano telo, ki bo prišlo do izraza, ko izgubite željeno odvečno maščobo.

Gradnja mišic

Vsi moški si želimo vidnih six pack-ov ter bicepsov in prsi, ob katerih postanejo majce tesne. V Fit Tovarni smo sicer znani tudi po tem, da nikoli ne izpuščamo treninga za noge, saj menimo, da velik trup ne more stati na zobotrebcih 😉

Pridobivanje mišične mase je lahko za nekatere včasih težje kot izguba odvečne maščobe, deluje pa na precej enostavnih principih. Glavna pri tem sta:

Preobremenitev

Pravilna prehrana

Beseda preobremenitev je sama po sebi dovolj opisna. Treningi morajo biti naporni do te mere, da telo ženejo do meje njegovih sposobnosti. Vsakič je potrebno dati od sebe maksimum in po možnosti narediti več kot prejšnjič. Bodisi bo to večja teža, več ponovitev, več serij ali pa krajše pavze med serijami.

Preobremenitev sili telo v adaptiranje na takšen stres. To pa naredi tako, da mišice postanejo močnejše in/ali večje (odvisno tudi od tipa treninga),  ker so le-te potem bolje pripravljene za naslednjič, ko boste jih izpostavljali takšnim obremenitvam.

Prehrana pa predstavlja drugi največji faktor v enačbi za mišično rast. V kolikor je za izgubo maščobe potrebno vnos zmanjšati, bo za pridobivanje mišične mase potrebno tega malenkost povečati. Količini energije, potrebne za osnovne telesne funkcije, je potrebno dodati še nekaj dodatnih kalorij, ki bodo poganjale proces izgradnje.

Zelo pomemben dejavnik pri prehrani pa je količina beljakovin, ki jih boste vnesli. Beljakovine so za naše telo to, kar je opeka za hišo. So osnovni gradniki naših celic, organov, krvi in prav tako poganjajo številne procese znotraj našega telesa. So esencialno makrohranilo, kar pomeni, da jih ne zmoremo proizvajati sami (kot maščob in ogljikovih hidratov), torej smo v celoti odvisni od vnosa s hrano.

Pri nas zagovarjamo prehranjevanje s čim manj procesirane hrane, saj tukaj zares velja “si to, kar ješ” in mi ne želimo, da jeste junk, ker potem boste tudi vi postali… no, saj si predstavljate.

Informacij in navodil za pridobivanje mišične mase je preveč, da bi jih spravili v par odstavkov, zato se prijavi spodaj in spravili te bomo v najboljšo formo tvojega življenja!

boljše počutje

Kdor se ne želi boljše počutiti, naj dvigne roko!

Super, če ni rok, gremo naprej. Kaj  za vas sploh pomeni dobro počutje? Več energije čez dan? Manj stresa? Več samozavesti? Več pozitivnih misli? Boljše počutje zajema vse našteto in fitnes nam pomaga izboljšati prav vse od naštetega. Kako?

Več energije. Trening na fitnesu je zahteven in porablja veliko energije, ampak hkrati se sproščajo določeni hormoni, ki pozitivno vplivajo na regeneracijo, spanec in na tvoje telesne funckije. Rezultat = več energije čez dan.

Manj stresa oziroma večja odpornost na stres. Stres je prisoten v naših življenjih na vsakem koraku. Šola, služba, otroci, družba, vsepovsod je nekaj, na kar ne moremo vplivati in nam povzroča skrbi ter posledično stres. Tudi intenziven trening v fitnesu je določena vrsta stresa, vendar ga je lažje nadzirati in omejevati. Če se izpostavljaš nadziranemu stresu v fitnesu, postaneš bolj odporen tudi na ostale, manj nadzorovane vire stresa.

Več samozavesti. Ta bo izvirala iz večih dejavnikov. Prvi je ta, da boš opazil spremembe v svojem izgledu (in kot že omenjeno, počutju). Opazil boš, da se stvari premikajo v želeno smer in to bo samo dodatna voda na tvoj mlin. Drugi pa je zavedanje, da vlagaš vase. Vztrajaš, tudi ko se ti ne da ali ko bi lahko sedel doma na kavču. To ni mala stvar. Ugotovil boš, da bolj kot boš dosleden, boljše rezultate boš dosegal in več samozvesti boš imel. Znašel se boš v začaranem krogu, v katerem dobiš točno toliko, kolikor vložiš. Bolj kot se boš približeval zastavljenim ciljem, bolj bo rasla tvoja samozavest.

Bolj pozitivne misli. Kaj meniš, da se zgodi s tvojimi mislimi, ko imaš v dnevu več energije, manj stresa in imaš boljšo samopodobo? Verjetno odgovora ne potrebujemo dodatno pojasnjevati.

 

Trening z utežmi je zame, kaj pa zdaj?

Odločitev, da boš naredil nekaj zase je največji korak do doseganja svojih ciljev. Ta korak si uspešno naredil že s tem, ko si prišel do tega dela strani. Naprej ti z veseljem pomagamo mi.

Za uspeh na vseh področjih je potrebno dvoje. Pravilen trening in pa urejena prehrana. Oboje dobiš pri nas. Kot največji privaten fitnes v Sloveniji smo specializirani na področju osebnih treningov in prehranskega svetovanja, kar lahko potrdi ogromno zadovoljnih strank. Kaj pa sploh pomenijo izrazi privaten fitnes in prehransko svetovanje? 

Trening pri nas

Zakaj izbrati nas? Kaj ti lahko ponudi FIT Tovarna, kar ti drugi ne morejo?

Naj poudarimo, da smo prvi fitnes zaprtega tipa v Sloveniji. To pomeni, da prostega obiska pri nas ni. So samo treningi z osebnim trenerjem in v manjših skupinah. To pa posledično pomeni, da ni gužve, obsojajočih pogledov, mišičnjakov pred ogledali ter da je zaradi našega skoraj družinskega odnosa počutje veliko bolj domače.

Delo z osebnim trenerjem bo zagotovo najboljši način za doseganje tvojih ciljev. Probaj si predstavljati to: Prideš v FIT Tovarno, poklepetaš z trenerjem oz. trenerko,  se potožiš o problemih doma in v službi, mi te poslušamo, ob tem pa dobiš koristne nasvete, obenem narediš vaje, ki ti jih pokaže in razloži trener ter greš domov z zavedanjem, da si naredil najboljši možen trening, prilagojen posebej zate in za tvoje cilje. Čas tukaj teče drugače in ena ura zmeraj mine prehitro. 

Velik poudarek dajemo tudi na prehrani. Izvajamo namreč prehranski coaching in ne svetovanje, kar pomeni, da te vsega o prehrani naučimo, ne le pokažemo in ukažemo kaj moraš jesti. Ker pa vemo, da vsak potrebuje pri tem dodatno pomoč, pa vsem nudimo tudi podporo 24 ur na dan, 7 dni na teden. Tvoj trener ti bo ves čas na voljo, ko se ti zatakne. Storitev osebnega treninga je pri nas zares Osebna (z veliko začetnico). Več o osebnih treningih pri nas si lahko prebereš tukaj.

V kolikor bi vseeno raje treniral v skupini, pa imamo pri FIT Tovarni zate pripravljene prav posebne skupine. V vsaki je maksimalno 6 članov (zato, da se lahko trener vsakemu posveti dovolj) in vsem prav tako nudimo podporo in prehranski coaching kot skupinske delavnice. Naše skupine najdete tukaj.

PRIJAVI SE NA PRVI POSVET

Prvi posvet je brezplačna ura, kjer se spoznamo in pogovorimo o vaših željah, ciljih in zmožnostih, prav tako pa vam lahko pokažemo in razložimo naš način dela.
Telefon:
+386 41 34 34 84
Email:
info@fittovarna.com
Tržaška cesta 67a
pon-pet 06:00 - 21:00, sob 08:00 - 12:00
Scroll to Top

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi elastiko

Tukaj izbereš težavnost elastike, rdeča je lažja in črna je težja