fbpx

kompleten pregled nad tvojim zdravjem

v samo 60 sekundah brez neprijetnih dotikov garantirano zanesljivo

Znanje je moč. Vsaj v FIT Tovarni tako verjamemo. Zaradi tega smo ti omogočili, da izveš več o svoji telesni sestavi s pomočjo najnatančnejše tehnologije, ki je v tem trenutku na voljo. Sam postopek je popolnoma neinvaziven, saj se ne rabiš slačiti do golega, le nogavice moraš sezuti.

analiza telesne sestave

Saj vemo. Vsi smo že bili tam, ko smo se lotili fitnesa in diet iz nekega povsem nepotrebnega razloga. Ali zato, ker je bil 1. januar in smo si obljubili, da tokrat pa pričnemo zares ali pa naše telo še ni bilo pripravljeno za sprehajanje po plaži zgoraj brez in se s tem preprosto nismo bili pripravljeni sprijazniti.

Nič ni bolj frustrirajoče, kot ko po dveh tednih garanja in odrekanja stopiš na tehtnico in sploh ni spremembe, po enem mesecu pa imaš zgolj 1 kilogram manj. Na tej točki vztrajaš le, če si zares med najbolj zagnanimi, bolj verjeten scenarij pa je, da odnehaš. Navsezadnje se ti je v tem trenutku tvoj cilj naenkrat zazdel nedosegljiv.

Kaj pa če ti povemo, da številke na tehtnici niso najboljši pokazatelj napredka? Da lahko tega spremljaš še bolj natančno in obenem prejmeš še vse potrebne dodatne informacije, s katerimi bo tvoj uspeh zagotovljen?

Številke na tehtnici so točno in zgolj samo to. Številke. Ne podajo ti nobene dodatne relevantne informacije o tvojem trenutnem stanju, razen podatka koliko kilogramov tehtaš zdaj in s tem za koliko se je tvoja teža spremenila od prejšnjega tehtanja. Če se sploh je. 

Pogost problem tehtanja je, da ljudje z njim postanemo obsedeni. Vsakodnevno večkratno obiskovanje kopalnice zato, da se postavimo na tehtnico, ker smo 100% prepričani, da moramo imeti par gramov manj kot včeraj lahko vodi v številne zaplete, predvsem pa škoduje tvojemu doseganju dolgoročnih rezultatov.

Številko na tehtnici sestavlja več stvari. Ljudje vendar nismo sestavljeni zgolj iz maščobe, ki jo pridobivamo in izgubljamo, kar nam bo pokazala tehtnica. Naša telesa so veliko kompleksnejša, kot to. Zato tukaj nastopi analiza telesne sestave. Samo na tak način lahko izvemo, kakšen delež naše skupne telesne mase predstavljajo mišična, podkožna in visceralna maščobna ter kostna masa, obenem pa izvemo koliko vode zadržujemo znotraj celic, kakšna je naša kostna gostota in še mnogo več.

Analiza telesne sestave je najboljši način za spremljanje napredka in po potrebi prilagajanja treninga in prehrane, za sprotno optimizacijo procesa. Če se vrnemo na prejšnji primer lotevanja fitnesa in diete, bi z analizo telesne sestave lahko ugotovili, da smo dejansko izgubili več maščobne mase, pridobili nekaj mišic in zadržali malenkost več vode.

Naenkrat imaš popolnoma drugačen odnos do svojega telesa in se prenehaš obremenjevati s tisto številko. S takšnim razmišljanjem pa naenkrat ni več problem trenirati in se držati hrane v skladu s tvojimi cilji. VSE TO JE ZDAJ MOGOČE!

NAJ TI PREDSTAVIMO EVOLT360

EVOLT360 je vrhunska naprava za analizo telesne sestave, ki deluje na podlagi Bioelektrične impedance. Kaj je to, lahko prebereš TUKAJ. S to analizo izveš ali si na pravi poti ali ne, njeni rezultati pa so znanstveno in podatkovno podprti ter enostavno dostopni. Na ta način pa lahko najenostavneje izveš, če se tvoje telo sploh odziva in spreminja oziroma kako.

Z analizo vseh informacij, ki jih našim trenerjem poda meritev z EVOLT-om, lahko ti takoj ugotovijo ali izgubljaš odvečno maščobo ali pridobivaš mišično maso in tudi, če se od prejšnje meritve ni nič spremenilo. Vsi ti podatki pa so nato osnova za nadaljnje prilagoditve programa treningov in tudi prehrane.

Enostavneje povedano, z rednimi analizami telesne sestave ima lahko vsak nenehen feedback o svojem zdravstvenem stanju in njegovem izboljšanju ter koliko bližje je doseganju svojega cilja. Te informacije služijo kot odličen motivacijski faktor in ti lahko pomagajo vztrajati tudi v najtežjih časih, da na koncu postaneš najboljša možna verzija sebe (in najbolj zdrava).

pregled rezultatov

Zdravje je več kot le številke. Analiza telesne sestave nam omogoča enostaven vpogled v našo telesno kompozicijo ter sproten napredek v vsega 60 sekundah.

Prvi potreben korak za nadaljnjo analizo je seveda meritev telesne teže.

Nato EVOLT360 loči telesno težo na pusto in maščobno maso. Pusto telesno težo lahko še podrobneje ločimo kot mišično maso in vse ostalo (organi, kosti, voda in druga tkiva, ki niso maščoba)

Naprava uporablja bioelektrično impedanco, kar je v osnovi šibak električni tok, ki teče skozi vaša stopala in dlani. Razlina tkiva so različno uporna in na takšen način lahko loči med maščobo in recimo mišicami ali vodo. Maščoba pa se ne skriva le v predelih, kjer jo lahko opazimo sami in kjer nas najbolj moti. Še pomembnejša je visceralna maščoba, ki pa se skriva v predelu trupa med organi. Kljub manjši količini je njen negativen vpliv na zdravje precej večji. Brez analize ne moremo vedeti v kakšnem stanju so naši organi in naše dejansko zdravstveno stanje.

Na podlagi vseh izmerjenih faktorjev naprava določi vašo biološko starost, ki služi kot odlična primerjava za vaše dejansko stanje. Poda pa vam tudi oceno vaše telesne pripravljenosti na lestvici od 1 do 10, ki je vsekakor boljši pokazatelj vašega zdravja kot samo izračun indeksa telesne mase, ki ne loči med pusto in maščobno maso.

Na podlagi analize izvemo vaš osnovni oziroma bazalni metabolizem ter kolikšna je vaša skupna dnevna energijska poraba. Glede na vaš izbrani cilj (izguba maščobe, pridobivanje mišic ali optimalno zdravje) pa nato algoritem določi kolikšen vnos energije bo za doseganje le-tega potreben in ga tudi razdeli med makrohranila (beljakovine, ogljikove hidrate in maščobe). Ti podatki so osnovani na zadnjih znanstvenih dognanjih in so ob vaši resnični doslednosti naša garancija za uspeh.

V teh parih sekundah naprava opravi več kot 40 različnih meritev. Nekatere so zelo splošne, druge pa so že izredni detajli, o katerih pa je najenostavneje, da vam naši trenerji več povejo v živo po sami analizi.

nekaj pomembnih dejstev...

1.

Direktna meritev telesne kompozicije ne obstaja.

2.

Edini zares natančen način za določanje telesne sestave je posmrtna obdukcija in neposredna analiza tkiv.

3.

Vse meritve telesne sestave se zanašajo na uporabo algoritma, čeprav mnogi proizvajalci in izvajalci trdijo nasprotno.

4.

Natančnost BIA meritve je odvisna od petih faktorjev – višine, teže, starost, spol in impedanca. 

5.

DEXA meritev velja za zlati standard pri merjenju kostne gostote, ne za telesno sestavo.

6.

Meritev kožne gube bo zaznavala zgolj podkožno maščobo, ne pa tudi visceralne, ki se nahaja med organi, zaradi česar ni primerljiva meritev z EVOLT360.

7.

Vse BIA meritve je znanost potrdila kot zanesljive, zato veseli tudi to, da so enostavno ponovljive.

8.

Natančnost BIA meritev bo odvisna od trenutnega stanja posameznika. Faktorji, ki bodo igrali vlogo so isti čas v dnevu, temperatura, hidriranost, količina prej zaužite hrane in status treninga. Ko bodo ti faktorji kar se da enaki pri vsaki meritvi, bodo te lahko zanesljivo prikazale dejansko stanje.

9.

EVOLT360 uporablja 5-komponentno metodo za opravljanje meritev (trup, roke in noge). Večina ostalih BIA analiz se zanaša zgolj na eno. Zaradi tega zagotavlja večjo natančnost pri meritvah.

10.

BIA meritve so nasploh priznane v znanstvenih krogih kot natančna in zanesljiva metoda opravljanja meritev.

aplikacija evolt active

Z aplikacijo Evolt Active imate rezultate ves čas na dosegu dlani. Ko enkrat opravite meritev na napravi, prejmete celotno analizo rezultatov v aplikacijo, kjer so tudi zelo nazorno prikazani.

Po vsaki sledeči meritvi vam aplikacija tudi avtomatsko pripravi primerjavo vseh rezultatov s tistimi iz prejšnje meritve, da imate nemudoma predstavo o svojem napredku. 

Ob vseh različnih meritvah pa aplikacija tudi prilagaja posameznikove prehranske smernice, glede na zadani cilj. To omogoča našim trenerjem še natančnejšo dodelavo prehranskih načrtov ter iskanje boljših rešitev pri prehrani za naše stranke. Takšne meritve so zato po našem mnenju najboljši možen način spremljanja napredka in dvigovanja motivacije za vztrajanje naprej.

 

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

Čeprav to ne bo zmeraj izvedljivo, za izvajanje meritev priporočamo slednje:

 • na tešče zjutraj, po tem, ko ste izpraznili mehur
 • dobro hidriranost
 • nič predhodnega uživanja kave ali drugih kofeinskih živil
 • nič predhodne telesne aktivnosti, ki bi lahko povišala telesno temperaturo

V kolikor nimate možnosti meritev opravljati zjutraj, priporočamo le čim bolj konstantno izvedbo ob istem času, s čim bolj podobnimi pogoji kar se predhodne prehrane in hidriranosti tiče, zaradi zagotavljanja zanesljivosti.

BWI je kratica za Bio-Wellness Index. Gre za oceno zdravja s strani naprave, ki jo ta poda na podlagi razmerja med pusto in maščobno maso ter seveda na podlagi spola in starosti. Rezultat ima za referenčno vrednost podatke s strani Svetovne Zdravstvene Organizacije (WHO).

Z BWI dobimo bolj enostavno oprijemljivo oceno zdravja na lestvici od 1 do 10, da si znamo to malenkost lažje predstavljati. Višja kot je ocena, boljše je vaše splošno zdravje na podlagi telesne sestave.

ITM (Indeks telesne mase) za izračun uporabi zgolj vašo telesno višino in težo ter ne upošteva tudi njegove sestave ter delitve na pusto in maščobno maso.

Znanstvene študije podpirajo pomembnost vzdrževanja puste telesne teže, tudi v primeru hujšanja, saj:

 • več puste mase viša naš metabolizem in tako pomaga pri izgubi odvečnih kilogramov,
 • to pomeni bolj kvalitetno starost, večjo samozadostnost in preprečuje prekomerno pridobivanje maščobe, kot posledica staranja ob prisotnosti sarkopenije (po definiciji je to s staranjem povezano zmanjševanje mišične moči, zmogljivosti in mase, ki vodi v manjšo sposobnost skrbeti zase, krhkost in smrt),
 • to veča toleranco na stres,
 • izboljša odziv na resna bolezenska stanja,
 • zmanjšuje osteoporozo (krhkost kosti),
 • izboljšuje kostno gostoto,
 • poveča količino v mišicah shranjenega glikogena, ki se lahko porablja za telesno aktivnost,
 • izboljša kvaliteto življenja pri starostnikih zaradi večje sposobnosti po telesni aktivnosti,
 • zmanjšuje možnost padcev pri starostnikih,
 • poveča odpornost na padce, udarce in poškodbe.

Ko izvajamo prvo meritev, ta traja malenkost dlje zgolj zaradi postopka prijave novega uporabnika in vnašanja vseh za analizo potrebnih podatkov. Ta proces pa ni daljši kot 5 minut, zaradi česar vam meritev ne bo nikdar vzela predolgo. Sama meritev pa dejansko traja manj kot minuto, zaradi česar bo vsaka nadaljna (brez postopka prijave) zmeraj opravljena v zanemarljivem času.

Za izvajanje meritve ste lahko oblečeni v navadna oblačila ali v svojo fitnes opremo. Vse, kar morate storiti je, da izpraznite žepe, odstranite vse težke predmete (ure, nakit, pokrivala) in sezujete čevlje ter nogavice. Sama meritev je povsem neinvazivna, kar pomeni, da ostanete oblečeni in ni nikakršnega poseganja v vašo zasebnost.

Glavni cilj vključevanja samih meritev na vaši poti do uspeha je pomembnost življenskega stila in prehrane zanj. Z meritvijo dobite svojo referenčno vrednost, katero želite spremeniti na boljše in s tem dodaten zagon za delo.

V začetku svoje poti priporočamo opravljanje meritev enkrat mesečno, za podrobnejši vpogled v vaš napredek in možno uvajanje sprotnih sprememb.

Standardna cena meritve je 30€.

Cena meritve skupaj z prehranskim svetovanjem (60min) je 50€.

Vsi člani našega sindikata na Facebook-u, pa redno uživajo v posebnih akcijah in popustih, ki so namenjeni izključno zanje. Pridružite se skupini in spremljajte kdaj bomo ponovno pripravili naslednje akcije za meritve ➔ https://www.facebook.com/groups/241927725988636

PRENESI SI APLIKACIJO EVOLT ACTIVE

Scroll to Top

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi težavnost

Rdeča (lažja) elastika + 12 KG kettlebell
Črna (težja) elastika + 20 KG kettlebell

Izberi elastiko

Tukaj izbereš težavnost elastike, rdeča je lažja in črna je težja